15 september 2010

När blev rån och andra grova brott okej?

Idag är ungdomskriminaliteten i Sverige vanligare än någonsin. Inte bara hot och vandalism utan även grova brott som misshandel, rån, våldtäkter och till och med mord ökar ständigt. Detta är något som vi måste få stopp på. Nu.

I år har ett flertal av mina vänner blivit rånade av andra ungdomar, både under dagtid och på kvällen. Och vet ni vad det värsta är? Att det blivit så vanligt att det inte längre är någon big deal. Det är ingen som reagerar särskilt starkt när man berättar att man blivit rånad, av den enkla anledningen att det är så pass vanligt. Det hör nästan till vardagen. Men är det okej för det? Ska man i ett land som Sverige behöva vara rädd för att bli rånad när man sitter på bussen?

/ Victoria Förster

6 kommentarer:

  1. Ni är det bästa partiet

    William

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen vardagsmat med ungdomskriminalitet.
    Men frågan är hur vi ska stoppa kriminaliteten? Det går inte att bara trycka på en stopp-knapp och allt upphör. Så hur ska vi göra? har vi råd ekonomiskt?

    SvaraRadera
  3. Svar till Ida Lindgren:

    Råd har vi, det är bara att vi måste prioritera annorlunda. Inga pengar i världen kan vara viktigare än människor och därför måste vi sätta säkerheten först. Vi på trygghetpartiet har en plan på att bland annat förbättra polisstyrkorna i Sverige, speciellt på extra utsatta områden. Vi vill även satsa mer på ungdomar som kommit in i kriminella kretsar och få dem ur detta så fort som möjligt. Höjda straff för brottslighet kan även vara en lösning, lika väl som fler jobb kan lösa många av våra samhällsproblem. / Victoria

    SvaraRadera
  4. Dela på jobben, låt två stycken få samma jobb. På så sätt kan vi dubbla alla jobben i sverige, och även så blir det mindre jobb för varje individ att göra

    SvaraRadera