13 september 2010

Det borde vara lättare att anmäla

Läste precis en artikel om våldtäkt, det är riktigt vidrigt att man ens kan göra så, och ännu att värre de flesta kommer undan så lindrigt. De flesta våldtäkter anmäls ju inte ens, och varför är det så? Jo för att dom oftast inte vågar anmäla! Dom tänker oftast på vad som skulle kunna ske i efterhand, för det är relativt ofta man känner eller är bekant med den/dem som har våldtagit en. Man börjar tänka på att man skulle få folk efter sig då du har anmält, för att dom tyckte det var fel och dåligt av dem att anmäla. Det borde vara mer säkerhet och trygghet efter utredningen, annars kommer ingenting att förändras och folk kommer fortfarande att vara lika rädda för att anmäla brotten.
I alla fall, detta fick mig att fundera vidare, tänk er hur mycket mer pengar staten hade sparat om dom inte hade behövt att ta hand om så mycket skadegörelser och vandalism hela tiden? Dessa pengar hade istället kunnat gå till exempel sjukvård eller polisutbildning, hade inte det varit så himla mycket bättre? Domstolen tar hand om långt ifrån alla fall som kommer in, tänk dig för exempel att de allra flesta våldtäkter skulle utredas, det hade skapat ett bättre samhälle. Även förhandsundersökningen tar hand om endast ett fåtal fall. Det borde läggas mer pengar på domstolar så att dom lättare kan ta hand om alla fall.


/Henrietta Sundberg
9b.


6 kommentarer:

  1. Går det att vara bättre än detta parti??

    William

    SvaraRadera
  2. Jag tycker verkligen det är hemskt att människor kan göra så mot en annan människa. Jag håller med dig med om det att offret inte vågar anmäla på grund av negativa följder vilket är väldigt fel och det tyder bara på brister i säkerhetens system. Detta måste ändras!

    SvaraRadera
  3. Ja, det är sant, och det värsta är ju att det bara blir värre. ;)

    SvaraRadera
  4. Jag vet äppelknyckarpojken ;)
    Vårt parti är bäst! :)

    SvaraRadera