13 september 2010

Vård/omsorg

Vad tycker du man ska förändra? Förändra vårdköerna, fler sjukhus och mer personal till dessa. Man ska till exempel inte behöva vänta mer än en vecka på operation. Det finns tillfällen då man får ju vänta i fyra månader på operation. Gratis sjukhus. Skolsköterskan ska vara på skolan varje dag och jag tycker det ska finnas psykolog/kurator på skolorna som elever kan prata med. 
När du ska operera dig, till exempel armen så kanske du får vänta i högst en vecka och det gäller samma med benet, eller om du ska operera hjärtat, hjärnan, njurarna eller något annat då sätter dom upp dig på väntetid och det kan var upp till 4 månader du får vänta då. 
Absolut ska det vara gratis på sjukhusen tycker jag absolut! Kommer du in och du ska undersöka dig så kostar det för BARN 150 kr, jag tycker det ska vara gratis. För tänk så hittar dom något på ”barnet” när dom undersöker han/hon, då måste föräldrarna ytligare lägga till mer pengar, men vad gör man inte för sina barn. Jag tycker man ska kunna ha tillgång till att operaration direkt. 
Jag tycker också att man ska ha sjuksköterskor på skolorna varje dag, för tänk så händer det något ? Vem ska man då gå till. Man kan ju gå till en lärare men hur mycket kan dom egentligen. Psykolog/kurator är bra att ha också på skolan, mår man inte alls bra eller ungdomar som har problem då är det bra att man har en psykolog kopplat till skolan. Då kan de som behöver gå till psykologen kanske två-tre ggr i veckan istället för att behöva vänta en längre tid på ett besök. För skolor och elever som har sociala problem kanske det hade varit en bra lösning. Men det kanske inte är skolans ansvar alltid att ta hand om problem som egentligen ligger utanför skolan. Allt har ett samband och om barn hade mått bättre så hade många skolor fått det bättre.
/ Lovisa Halvardsson

2 kommentarer: