16 september 2010

Ungdoms behandlingshem


Det finns tyvärr folk man känner som åkt fast, ett antal gånger till och med. Du har ingen egen talan när någon man känner gör något fel, för det var inte ditt val, det var ju han/hennes val. Så vad ska man säga eller göra? Allt man kan önska är att fallet inte tas upp, men vad händer när man känner både personen som t.ex. misshandlat och blivit misshandlad. Vilken sida ska man då stå på?
Vi kommer satsa mer pengar på unga som är kriminella, genom att förbättra och utveckla behandlings hemmen. Det har blivit så pass vanligt med kriminella brott och skadegörelse att, precis som Victoria Förster skrev i ett tidigare inlägg, ingen längre reagerar. Sen har ju vi ungdomar en annan syn på saken, vi vet ju precis hur allt ligger till i vårat samhälle. Du väljer självklart oftast själv innan du gör något, men dom flesta ångrar sig efteråt. Inte bara för att de vet att de kommer bli straffade, utan för att de har insett att de gjort fel, men det räcker ju egentligen inte, det är ju redan försent och de har redan åkt fast. 
Dock är det är bara onödigt att få mer straff än man redan fått, då kan det lika bra vara fint där man hamnar. Då man ändå ska sitta där, beroende från brott till brott, ett relativt bra tag.
Genom att lägga mer pengar på behandlingshemmen förbättras alltså boendet för "kriminella" ungdomar, ett ämne jag anser länge borde ha varit aktuellt.
/Henrietta Sundberg

3 kommentarer:

  1. Eftersom jag själv är ungdom så har jag en del åsikter när det gäller detta inlägget. Jag känner ett par människor, kanske 1,2 år äldre än oss som håller på med skit. Har blivit tagna av polisen och gått igenom allt det dära med ungdomshem, socialen osv. Det hjälper inte! Istället för att hjälpa personen så trycker dom ner dom! Personerna jag känner har fortfarande inte insett vad dom gjort utan bara utvecklats sitt hat ennu mer. Dom behöver någon som tar tag i dom och hjälper dom på rätt sätt. Det behövs en stor förändring när det kommer till det. Fel är fel, men felen ska hanteras på rätt så. Sättet dom gör det nu på är fel. Dom borde visa mer kärlek!/ Elma 9B Kärlekspartiet

    SvaraRadera
  2. tro mig, just nu känner jag samma det är klart det inte hjälper helt 100 %. men detta är mycket bättre än att inte göra något åt det alls. / Henrietta 9b.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera